Φρεάτια, Ανθρωποθυρίδες, Σχάρες.Κατασκευή και Πώληση Χονδρική/Λιανική

ISO 9001 IQNet Certified Management System CE Certified

ΑρχικήΦρεάτιαΦρεάτια ΑλουμινίουΦρεάτιο Αλουμινίου 40x40

 Α15  Φρεάτιο Αλουμινίου 40x40

 Α15  Πιστοποίηση Α15 για Φρεάτιο Αλουμινίου 40x40

Certification-A15-Freatio-Allouminiou-40x40.pdf

Φρεάτιο διαστάσεων 20x20 έως και 50x50 αλλά μπορούμε να κατασκευάσουμε και ιδιαίτερες διαστάσεις εφόσον αυτό μας ζητηθεί.

Για την καλύτερη προσαρμογή του Φρεατίου Αλουμινίου 40x40 στον περιβάλλοντα χώρο έχουμε τη δυνατότητα βαφής του φρεατίου με ότι RAL επιλέξετε. Είναι στεγανά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε άνοιγμα δαπέδου, επενδύονται και είναι μη ορατά.

Το Φρεάτιο Αλουμινίου 40x40 διαθέτει πιστοποίηση Α15 απο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αντέχει 1,5 τόνους (Α15) με μπετό 30-37. 

Δεν τοποθετούνται αμορτισέρ σε κανένα φρεάτιο αλουμινίου, γιατί είναι μαλακό μέταλλο με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή να σπάσει.

Το Αλουμίνιο είναι ποιότητας 606350 και αποτελείται απο:

 • Τη βάση η οποία έχει 2 γραμμές από λάστιχα και 2 νεροσταλάκτες, η οποία πακτώνεται στο μπετόν.

 • Το πάνω μέρος (ταψί) στο οποίο είναι προσαρμοσμένες οι υποδοχές, οι οποίες δέχονται τις βίδες και τα χερούλια (αναλόγως το μέγεθος του καπακιού είναι και οι ανάλογες βίδες από 2-6). Βιδώνοντας τις βίδες οι οποίες είναι ανοξείδωτες, το ταψί πιέζεται στα λάστιχα της βάσης με αποτέλεσμα να το στεγανοποιεί. Επίσης το καθιστά ασφαλές διότι εάν κάποιος δεν έχει τα χρωμιομένα άλεν (κλειδιά) δεν μπορεί να το ανοίξει. Όταν το καπάκι είναι κλειστό και οι βίδες στη θέση τους το νερό που θα πέσει σε μια βροχή θα μπει (ελάχιστο) στον αρμό που δημιουργείται ανάμεσα στο ταψί και στη βάση. Θα σταματήσει όμως στην πρώτη σειρά από λάστιχο και θα μαζευτεί στον πρώτο νεροσταλάκτη. Εάν περάσει από εκεί ελάχιστο νερό, θα σταματήσει στην δεύτερη σειρά από λάστιχο και στον δεύτερο νεροσταλάκτη.

 • Μέσα στο ταψί υπάρχει ένα πλέγμα 10Χ10 έτσι ώστε να δέσει το μπετό που πρέπει να μπει πρώτα μέσα στο ταψί και μετά να επενδυθεί με το υλικό του περιβάλλοντος χώρου. Το βάθος του ταψιού είναι 8,2 mm. Αυτό σημαίνει ότι όταν επενδυθεί, το βάρος του θα είναι αρκετά μεγάλο. Όμως μπορεί να περάσει από πάνω του οποιοδήποτε όχημα.

Υλικό Κατασκευής:
Πλαίσιο και κάλυμμα από αλουμίνιο (πάχος πλαισίου 2,5 χιλιοστά, πάχος καλύμματος 2 χιλιοστά, πάχος λαμαρίνας από το κάτω μέρος 2 χιλιοστά).

Χαρακτηριστικά:
Το καθαρό άνοιγμα φρεατίου είναι 40cm x 40cm ενω η εξωτερική του διάσταση είναι 51,8cm x 51,8cm.Το βάρος του χωρίς γέμισμα είναι 4,2Kg και διαθέτει λάστιχα στεγάνωσης για απόλυτη στεγανότητα.
Στεγανό κάλυμμα φρεατίων που επενδύεται από το υλικό του περιβάλλοντος χώρου. Αφού τοποθετηθεί και επενδυθεί, η ορατή επιφάνεια του καλύμματος δεν είναι πάνω από 5 χιλιοστά.

Πλεονεκτήματα:

 • Δεν διαβρώνεται.
 • Δεν φρακάρει.
 • Ασφαλίζει με βίδες.

Εφαρμογές σε όλους τους χώρους και κατασκευές:

 • Υπόγεια μηχανοστάσια πισίνας.
 • Φρεάτια δεξαμενών.
 • Φρεάτια υδραυλικών ή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
 • Φρεάτια λυμάτων.
 • Φρεάτια βιολογικού καθαρισμού.


Τοποθέτηση: Γίνεται εύκολα από τον οποιοδήποτε αρκεί να τηρηθούν οι προδιαγραφές, οι οποίες παραδίδονται μαζί με τα κλειδιά και το κάλυμμα.

Παραδίδονται:

 • Ως απλό κάλυμμα χωρίς υποβοήθηση.
 • Διαστάσεις από 20x20 εκατοστά έως 50x50 εκατοστά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Καθαρό άνοιγμα φρεατίου
40cm X 40cm
Εξωτερική διάσταση φρεατίου
51,8cm X 51,8cm
Βάρος (χωρίς γέμισμα)
4,2 Kg
Ύψος Πλαισίου
5,65cm
Βάθος γεμίσματος
5,02cm
Αμορτισέρ
ΟΧΙ
Λάστιχα στεγάνωσης
ΝΑΙ
Χερούλια ανύψωσης
2
Βίδες ΙΝΟΧ
2
Δυνατότητα βαφής
ΝΑΙ
Υλικό γεμίσματος
Όλα τα Υλικά